Alla inlägg under juli 2009

Av Gunilla Bäckström - 20 juli 2009 19:00

Uppstigning 06:00...nu var det ju så att jag gick upp när Mickes klocka ringde och tog lite te o smörgås, matade o rastade hundarna sen gick jag och la mig igen. Det var så skönt för det var grått o regningt. När jag vaknade nästa gång var vädret betydligt bättre, uppehåll och lite sol. Lena B ringde och var träningssugen så vi träffades på klubben och körde hela programmet (lydnad) med Kiwi o Daffy och lite bruks med Dino. Kiwi var lite för tänd och hade lite tjuvstarter här och där (har inte kört nåt ordentligt sen SM). Men nu blir det lite mer (hård)träning dessa dagar för den lilla damen.

Positivt att hon "vill" men det får ju inte bli slarv, det kostar för mycket. Efter träningen åkte vi till svamp skogen och plockade en påse "gulingar", vi var hemma ca 17:00 så det blev en skön em för lilla "Kiwi" med sin mamma. Nu är hon ganska trött o go.

Ska rensa dessa svampar, vilket inte är lika kul som att plocka dom men det är ju så gott att ha ett förråd till vintern. Är jag lite ekorre kanske ??

Av Gunilla Bäckström - 19 juli 2009 20:42

Igår fm drog vi iväg med Cadillacen till Askersund på bilutställning. Vi stannade till i Degerfors o hämtade upp Camilla & Andreas som åkte med oss. Vi åkte ihop med några andra bilar därifrån. Vi avslutade i Degerfors på "Salong Allt eller Inget", där Micke blev friserad.

Bilder från gårdagen ligger i FOTOALBUMET !

Idag har det regnat konstant hela dagen vilket passade mig utmärkt. Drog igång lite städdag med dammsugning & golvskurning och annat plock som blivit efter. Har ingen lust för sånt imorgon när det är måndag och jag har semester, nej då ska vi träna jag och lilla Kiwi hade jag tänkt om det inte vräker ner blöta.

Av Gunilla Bäckström - 15 juli 2009 09:34

Måndag var jag ledig (va så skönt) då ägnade jag en heldag åt Kiwi. Vi åkte till klubben och tränade lite ff & vittring & fjärr det blir ju lätt lite "slarvfel"  så där på äldre dar. Sen gick vi en lång promenad och peppar, peppar så klarade vi oss från fästingar.  Det är tydligen mycke av dom små äckliga krypen på vissa ställen, beror säker på om det finns rådjur i området.  Dom är ju spridare av dessa "parasiter". På hemvägen stannade vi till så Kiwi fick bada en sväng, hon älskar det och blir vild & galen i vattnet. Promenader i kombination med svamp plockning har det oxå blivit på kvällarna. Nu är det nära.....fredag kl. 12:00 är det dax för fyra veckors semester.


Av Gunilla Bäckström - 11 juli 2009 19:03

Eftersom inget nytt hänt här på ett tag så får det bli lite historia. Det handlar om två systrar, Kiwi & Krollie.

Dom är ganska lika till utseendeet och även i sina betenden. Båda älskar o jobba, tycker inte så värst mycke om andra hundar (inte ens varann). Men kan uppföra sig sansat ändå och även i större sällskap. Leker helst med "mamma". Har vissa speciella egenskaper för sig (dom som känner oss vet). En bild från deras första SM 2001 i Skutskär (bara 2 år gamla).

 Dessa "sötnosar" !


Av Gunilla Bäckström - 8 juli 2009 21:59

Jobbat till 14.00 var ju inget, tänker säkert en del. Snabbt hem o hämta Kiwi för lite lydnadsträning med Lillemor & Krollie & Shikka och Lena & Tease & Basco. Gjorde inte så mycke med Kiwi lite ff och vittring (gick super) och en ruta som ju är hennes favvo, gäller bara och hålla igång hennes positivitet nu på äldre dar. Lite sent att börja rota i moment nu. Det hon lärt är för befäst för att lära om. På hem vägen stannade vi till vid sjön så Kiwi fick lite sim motion oxå. Himmelen var alldeles svart runt om men vi klarade oss. Väl hemma drog jag igång med gräsklippning. När jag var nästan färdig (ca 4x5 m kvar) så började det och spö regna. Men född envis som man är så gav jag mig tusan på att klippa färdigt. Tänkte när jag gick där i häll regnet med klipparen i full fart, att snart ringer grannen 112. Men det gick bra o jag blev färdig  men väldigt blöt. In och slängde käderna i tvätten o tog en dusch. Sen igång med dammsugaren och gjorde ett röj. Så nu kan man med gott samvete sitta vid datorn o mysa lite.

Ha de gött mina vänner!

Av Gunilla Bäckström - 6 juli 2009 22:45

Ledig måndag. Drog iväg till Karlstad med spenderar byxorna på. Har inhandlat saker till husvagnen så allt ska va i ordning till premiär turen som blir Ransäter. Hann med Biltema (div el saker), Ikea (husgeråd) En tyg affär (lite uppfräschning i vagnen),Bergvik (ite onödigt till mig själv)  vädret var som gjort för att springa i affärer. Lite träning med Kiwi hann jag med på kvälls kvisten, vittring o fjärr och det funkade super (vilket det gör för de flesta på träning). Helgen har varit lugn,har tränat lite och fixat hemma med sånt som inte hinns med på veckorna p.g.a det satans jobbet. Men nu är det bara 8 arbetsdar kvar...sen är det 4 veckors semester, gud va gött det ska bli. Ska väl inte klaga för denna vecka jobbar jag halv dagar (14.00, 14.00, 13.00, 12.00)

Det är inge fel på mig !  Lyssna själv ! ! !

Av Gunilla Bäckström - 3 juli 2009 17:18

Igår kväll när Micke kom från jobbet packade vi oss i väg hela familjen, för ett kvälls bad. Hundarna var givetvis först i, sen Micke och även jag vågade mig ut i "spat" det var ju skit varmt. Måste va några grader över 20 annars hade jag backat. I em brakade helvetet löst. Har inte varit med om ett sådant åskväder sen 70-talet hos Camillas farmor. Det blixtrade o small i eluttagen här hemma. För hundarna som var åskrädda innan blev detta säkert inte bättre med en hystrisk matte. Fy f..en vad liten man är när naturens krafter sätter igång. Det slutade väl även denna gång, och nu är vädret fint igen.

Blir till att fixa iordning grillen för en avkopplande kväll på altanen, lite kött & färskpotatis & hemgjord bearnaisesås & sallad & liiite vin då känns kvällen ok. Ledig ända till tisdag morgon skööööönt.

Ha en go fredag kväll !

OBS ! ! ! ! !

Hade precis skrivit färdigt och vad hände.....jo åskhelvetet kommer tillbaka (där sket sig den altan kvällen..). Nu drar jag mig undan elektriciteten, drar en svart säck över huvudet, tar med mig vinflaskan o kommer igen imorgon.

Good Bye ! ! !

  

Ovido - Quiz & Flashcards